En levande bygd är viktigt för oss som bor i Vendels socken. Att bevara vårt kulturarv är en viktig del i arbetet som utförs.

Vendel är en aktiv och engagerad bygd. Här finns flera olika föreningar med aktiviteter för både barn och vuxna. När det gäller olika idrotter finns till exempel både motorstadium och skid- och fotbollsföreningar. Det finns också möjlighet att rida på islandshästar, för att nämna några av de aktiviteter som engagerade invånare bedriver. Örbyhus Golfklubb har en egen 18-hålsbana och gästerna får gärna boka rum på deras hotell. Den som inte är intresserad av golf kan boka en guidad tur av Örbyhus slott och även avnjuta klassiska konserter i orangeriet under den varma årstiden. Det är också trevligt med en picknick vid Vendelsjön.

Vendels Bygdegård är en viktig knutpunkt och är stor, med plats för många personer vid olika event. Den ligger granne med den kända Ottarshögen, gravhögen efter Ottar Vendelkråka. Vendels församling är aktiv och en positiv kraft på orten. Här finns dessutom en kvarn som är i drift, vilket är relativt ovanligt. Här mals mjöl, hästfoder och fågelfrö. Utöver detta har vi Vendels hembygdsförening som bland annat arrangerar den populära spelmansstämman varje år. De sköter också om guidningar i Vendel. Föreningen Vendelsjön ser till fågeltornen och här finns möjligheter träffa andra fågelintresserade.

De boende i Vendel är glada, snälla och omtänksamma människor som är stolta över det kulturarv som finns på orten. Turister är alltid välkomna att lära sig mer om vår gemensamma historia varav en liten del faktiskt hände just här i Vendel. Kom gärna på Vendeldagen som arrangeras varje år den 6:e juni. Då visar orten upp all sin prakt och sevärdheter.

Vi önskar välkomna alla som är intresserade av att ta del av vad Vendels socken har att erbjuda. Ta möjligheten till ett miljöombyte.