Var äter man i Vendels socken?

Vendel är en liten plats och det mesta är endast öppet under sommarsäsongen i Vendels socken. Golfrestaurangen Erik XIV finns på golfklubbens hotell. Det går lika bra att få en fin middag där som på Österby bruks herrgård som bara ligger en kort stunds bilåkning från Vendel. Bor man på något av omkringliggande vandrarhem eller värdshus äter man smidigast där.

Ängslyckans cafe finns i närheten av Varggropens fågeltorn och besöket kan kombineras med att titta på bondgårdens djur. Även kyrkan driver café i församlingshemmet Where to eatmed namnet Café Kyrkbacken. Hos Uppsala Ålby Gård B&B finns också ett café och det är inte långt från Vendel.

I övrigt får man ordna mat själv, till exempel en medhavd picknick vid strandkanten. Det kan vara klokt att ta med sig den mat man behöver över dagen eller äta i Uppsala när dagen är slut om man inte ska övernatta. Campinggäster är vana att ordna sin egen mat så bor man på det viset är det inget problem.
Det finns många tillval att ta med i sin picknick till stranden. Det allra vanligaste som har efterfrågats är olika typer av mackor och även kall pastasallad. Detta har fungerat alldeles fint och då har man inte behövt oroa sig om att ens kalla mat behöver värmas. Alltså, fördelen med kall mat på picknicken har många fördelar. Medan maten avnjuts kan ett spel på SverigeCasinos.se kanske locka? Utbudet är stort och det finns garanterat något att gilla för alla.

Lasta rejält i picknickkorgen och ha en skön heldag i Vendels socken. Tänk dig en skön filt i gräset eller vid Vendelsjöns strandkant. Packa ner jordgubbar, något gott att dricka, ett par rejäla mackor eller en god sallad så löser sig dagen på ett fint sätt. Strosa i slottsparken och dra er sedan ner mot stranden och ät där. Njut av solen innan det är dags att gå till den inbokade guidade turen och få lyssna på Vendels historia. Avsluta med ett besök i kyrkan, beundra de medeltida målningarna och känn tacksamhet över att de finns kvar i vår nutid, trots att de en gång målades över. Innan det är dags att åka ifrån Vendels socken går det säkerligen att få tag i en glass någonstans. Res sedan hem med ett fint minne av Ottar Vendelkråka och orten han kom ifrån.