Var övernattar man i Vendel?

Örbyhus Golfklubb äger och har hand om golfbanan som ligger nära Örbyhus slott. Där finns även ett hotell man kan boka. Boka golfpaket eller bara boende. Hotellet har 10 rum med 2 bäddar i varje rum. Toalett och handfat i alla rum medan dusch finns i omklädningsrummen i samma hus.

Hotellets egna restaurang kallad Erik XIV är öppen under säsong.

Ett boende av det lite mer ovanliga slaget för den som tycker om hästar, är att boka in sig för att rida islandshäst. Det finns möjlighet att gratis bo på hästgården och man är välkommen att stanna flera dygn. Kan man tänka sig åka en liten bit från Vendel för att övernatta, finns en charmig herrgård vid Österby bruk som heter Gammel Tammen. Här kan mGam- Gränome hostelan välja på lyxigaste lyx eller enklare budgetboende. Här äter man god mat och sover gott i fina rum. Ett liknande alternativ är Gammel- Gränome vandrarhem som ligger en liten bit utanför Vendel och ännu en liten bit längre bort finns Gimo herrgård med olika varianter på rum.

Det finns campingmöjligheter om hotell inte är det som önskas. Nära Vendel finns till exempel Sandviks bad och camping i Björklinge. Närmare Uppsala ligger Fyrishovs Stugby och camping. Stugor eller tälta väljer du själv. Det är en härlig upplevelse att bo på campingplats om man inte gjort det tidigare. Kan man tänka sig åka ännu en liten bit för sitt nattlogi är Uppsala inte mer än ca 25 minuter bort och där finns en uppsjö av olika boenden.

Vendels socken gör sig bäst under det ljusa och sköna sommarhalvåret. Det är mycket grön och lummig natur i området. Oavsett vilken variant på boende man väljer kommer man uppleva lugnet av att vara på en liten ort i lantlig miljö. Samtidigt är inte storstaden långt borta om man blir rastlös.